PIKADO – TEŠ ŠOŠTANJ 18.8.2022

Letošnje športne igre Zveze društev Invalid v pikadu, ki jih že nekaj let uspešno organizira Društvo Invalid TEŠ, so bile 18. avgusta 2022 v športni dvorani Doma KS Topolšica.

Športnih iger so se udeležila vsa društva, ki delujejo v okviru Zveze: DI Podvelka-Brezno, DI Bohinj, DI Konovo, DI Kidričevo, DI TEŠ Šoštanj in DI Vuzenica. Štiri društva so sodelovala z dvema ekipama (moško in žensko), dve društvi pa z eno ekipo.

Na začetku tekmovanje je udeležence pozdravil predsednik DI TEŠ g. Bojan Zager in jim zaželel veliko športnih uspehov.

Tekmovalci so se zavzeto borili za točke. Med ženskimi ekipami so prvo mesto dosegle tekmovalke iz DI Konovo, drugo DI Vuzenica in tretje DI Kidričevo.

Tudi med moškimi ekipami so bili najboljši tekmovalci iz DI Konovo, drugi so bili iz DI Kidričevo, tretji pa iz DI Bohinj. Gostitelji se letos nismo preveč izkazali, saj smo bili tako z žensko kot moško ekipo na predzadnjem mestu. Bo pa drugo leto bolje.

Po tekmovanju se je ob druženju pri kosilu razvilo zelo prijetno vzdušje, ki ga je popestril naš član Vlado s harmoniko; še zapeli smo zraven.

Na koncu našega srečanja smo imeli še razglasitev rezultatov in podelitev medalj prvim trem ekipam. Vsa društva pa so dobila še priznanja za sodelovanje.

Ob odhodu so se sodelujoči zahvalili za prijetno srečanje in izrazili upanje, da se drugo let spet vidimo.