V mesecu juniju smo člani DI Kidričevo organizirali program na državni ravni: Dnevi kulture in ustvarjalnosti invalidnih oseb, katerega so se udeležila vsa društva Zveze Invalid (DI Bohinj, DI Šoštanj, DI Konovo, DI Vuzenica , DI Podvelka in DI Brežice, DI Kidričevo). Program smo pripravili v Lovskem domu Rače. Društva so se predstavila s krajšim kulturnim programom ter postavila na ogled izdelke, ki so jih izdelali v delavnicah ustvarjalnosti po društvih.

Izdelki, ki so bili razstavljeni, so bili izredno skrbno in natančno izdelani. Ob pogledu nanje lahko vsak opazovalec ugotovi, da nam kreativnosti ne manjka. To je tudi dokaz, da se društva s svojimi vodji programa izredno trudijo pri izvedbah delavnic ustvarjalnosti. Venomer iščejo nove ideje in tehnike izdelave, pri tem pa se uporabljajo različni materiali, kot so papir, blago, steklo, prejice, volna itd.

Tudi na kulturnem področju društva ne zaostajajo. Vsi se trudijo po svojih močeh, da so čim bolj aktivni v različnih dejavnostih kot so pevski zbori, amaterske gledališke skupine, glasba, poezija in plesi.

Nekaj časa pa je še ostalo za pogovore, izmenjavo mnenj in idej, glasbo, ples in veselo druženje. Kljub slabemu vremenu je program, kot je zastavljen, zelo dobro uspel.