SPLAVARJENJE PO REKI DRAVI – DI KIDRIČEVO 30.8.2022

V torek, 30. avgusta, smo organizirali strokovno ekskurzijo v Maribor in okolico. Z avtobusom smo se peljali do Koblerjevega  zaliva in se tam vkrcali na najbolj avtohtoni splav.  Mariborski “flosarji” so nas popeljali po reki Dravi od zaliva do Lenta, kjer je bilo nekoč veliko pristanišče splavov. Med plovbo so nam pričarali čarobnost tega nekoč zelo spoštovanega poklica. Plovbo, ki nam je ponudila povsem nov pogled na mesto, smo začeli z zabavnim programom, splavarskim krstom in tradicionalno slovensko glasbo s Splavarskim triom. Ob vsem tem nas niso pustili žejnih in lačnih. Nazdravili smo s kakovostno žlahtno kapljico in nam postregli z domačo kulinariko. Splavarjenje po reki Dravi je bilo zaradi zabavljaške žilice flosarjev toliko bolj doživeto.

Izstopili smo na Lentu in si tam ogledali muzej Stare trte, se sprehodili mimo obrambnih stolpov. Nekateri so obiskali frančiškansko cerkev, prvo baziliko na Slovenskem, drugi pa posedeli ob kavici na Lentu. Opoldne smo vstopili na mestni turistični vlakec Jurček. Z vodnico na vlaku smo se popeljali skozi TOTI Maribor po Koroški cesti do Treh ribnikov in nazaj. 

Ekskurzijo smo zaključili s kosilom  v prijetnem gostišču Sobočan v Bresternici. Po veselem druženju smo se sprehodili do športnega objekta Galeb ob reki Dravi. Veseli in nasmejani smo se vračali domov v poznopoletni večer.